2007. november 21., szerda

Zöldborsós csirkegulyás [leves]

Zöldborsós csirkegulyás
Hozzávalók:
70 dkg csirke,
20 dkg zöldborsó,
40 dkg burgonya,
20 dkg hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 szál zellerlevél,
ízlés szerint zöldpaprika,
paradicsom,
petrezselyem,
és pirospaprika.

Elkészítése:
Az aprított hagymát zsiradékon megpirítjuk és meghintjük a pirospaprikával. Pár pillanat után beletesszük a darabolt csirkét, és néhány percig együtt pirítom. Kevés vízzel felengedjük és a sóval, fokhagymával együtt párolom tovább. Mikor félpuha, akkor hozzáadom a kockázott burgonyát és a zöldborsót, és felengedem 1.5 l vízzel, hozzáadom a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és a zeller zöldet. Készre fõzöm és melegen friss kenyérrel tálaljuk.Megjegyzés: Ha mirelit borsót használunk, akkor azt a végén a paradicsommal együtt tegyük bele.

Nincsenek megjegyzések: