2007. november 21., szerda

Tarkabab-gulyás [leves]

Tarkabab-gulyás
Hozzávalók:
25 dkg nagyszemû szárazbab,
40 dkg burgonya,
1 füstölt köröm,
1 ág zellerlevél,
1 babérlevél,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 nagy sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
1 közepes fej vöröshagyma,
8 dkg kolozsvári (húsos) szalonna,
1 púpozott kávéskanál pirospaprika,
2 evõkanál száraz csipetke,
1 késhegynyi fokhagymasó,


Elkészítése:
A füstölt körmöt és a babot elõzõ este áztassuk be. A kockára vágott szalonnát kissé kiolvasztjuk, zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, megpaprikázzuk és beletesszük a beáztatott babot és összevágott körmöt. Kb. 1,5 l vízzel felöntjük. Beletesszük a babérlevelet, a zellerzöldet, az apróra összevágott hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot.Megsózzuk és fokhagyma-sóval ízesítjük. Kb. 1 órányi fõzés után tegyük bele az összevágott zöldséget, majd újabb 20 perc után a kockára vágott burgonyát. A fõzés utolsó szakaszában fõzzük bele a csipetkét.

Nincsenek megjegyzések: