2007. november 21., szerda

Brokkolikrémleves sajttal [leves]

Brokkolikrémleves sajttal

Hozzávalók
(2 személy részére)
50 dkg brokkoli30 dkg burgonya2 gerezd fokhagyma1 fej hagyma1 húsleveskocka1 evőkanál olaj2 dl tejszín15 dkg gouda, vagy cheddar sajtsó, bors ízlés szerint

Leírás
A brokkolit szedjük rózsáira, és mossuk meg. Ha szükséges a szárakat hámozzuk meg és szeleteljük fel. A burgonyát mossuk meg, hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. A hagymát hámozzuk meg, és aprítsuk finomra. A fokhagymát héjazzuk le és nyomjuk szét. A hagymát és a fokhagymát olajban pároljuk üvegesre. A brokkolit és a burgonyát adjuk hozzá, és a tűzön rövid ideig keverjük. 1/2 liter vízzel öntsük fel, a leveskockát dobjuk bele, és a tejszínt hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhul. A sajtot reszeljük durvára, majd a levest pépesítsük mixerrel, és utánna sózzuk és borsozzuk meg. 10 dkg sajtot adjuk hozzá, és hagyjuk elolvadni benne. A levest merjük előmelegített tányérokba és a maradék sajttal szórjuk meg.

Nincsenek megjegyzések: