Hozzávalók
(2 személy részére)
0,5 kg csontos csirkemell, 20 dkg sárgarépa. 15 dkg petrezselyem gyökér. 5 dkg vöröshagyma. 5 dkg zeller gumó. 2 gerezd fokhagyma. 1 púpozott evőkanál liszt. 4 dkg margarin. 1 dl tejszín. 2 darab tojás sárgája. Citrom 1 csokor petrezselyem zöldje, só és bors.
Leírás
Megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk a zöldségeket, és a melle hússal együtt 1 l vízbe puhára főzzük. Sóval és borssal ízesítjük. A megfőtt csontos húst a levesből kivesszük és kicsontozzuk, majd hosszú csíkokra vágjuk és félretesszük. A főtt zöldséget a leves levével együtt össze turmixolyuk. A lisztből világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük be a levest. A tűzről levesszük állandó keverés mellett hozzá melegítjük a tejszínnel elkevert tojást sárgáját. Utána beletesszük a húst, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel és ízlés szerint sózzuk és savanyítjuk citrommal ,de nélküle is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése