2007. november 21., szerda

Mátrai káposztás malacgulyás [leves]

Mátrai káposztás malacgulyás
Hozzávalók:
1 kg bõrös malachús,
10 dkg olaj vagy zsír,
2 fej vöröshagyma,
1,5 kg savanyú káposzta,
4 teáskanál pirospaprika,
3 teáskanál köménymag,
3 dl tejföl,
2 nagy, húsos zöldpaprika,
2 db közepes paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
3 dkg liszt,
só,
erõs paprika,
ízlés szerint

Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát olajon vagy zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Megszórjuk köménymaggal és pirospaprikával. Beletesszük a kockákra vágott malachúst, és zsírjára pirítjuk. A káposzta levét kicsavarjuk, kevés vízzel a húshoz adjuk. A zöldpaprikát és paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk, és azt is beletesszük. Sózzuk ízlés szerint. Fedõ alatt puhára pároljuk. Mikor kész, tejfölös habarással besûrítjük, majd kiforraljuk. Ha erõsen szeretjük, dobjunk a még fövõ gulyásba egy cseresznyepaprikát.

Nincsenek megjegyzések: