2007. november 21., szerda

Mandulás csirkehúsleves [leves]

Mandulás csirkehúsleves
Hozzávalók:
0,5 kg csirkeaprólék,
1 csirkehúsleves-kocka,
1 ek. ételízesítõ,
1,5 l víz,
1 ek. finomra vágott petrezselyem,
1 kimagozott cseresznyepaprika,
3 dkg leforrázott,
õrölt mandula,
1 ek. vaj,
1 ek. kukoricaliszt,
1 ek. citromlé,
só,
tojássárgája,
2 ek. tejszín.

Elkészítése:
Lassú tûzön, petrezselyemmel, cs. paprikával, lefedve megfõzzük a csirkét. Hozzáadjuk a leveskockát, ételízesítõt, mandulát és még 10 percig fõzzük. Vegyük le a tûzrõl, szedjük ki a húst.Készítsünk világos rántást a vajból és kukoricalisztbõl.Ha kihûlt a leves, jól keverjük el a tojássárgájával, tejszínnel, citromlével, rántással. Tegyük vissza a tûzre, de forraljuk, csak melegítsük kb. 5 percig.Csészében, pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: