2007. november 21., szerda

Fûszeres borjúgulyás [leves]

Fûszeres borjúgulyás
Hozzávalók:
80 dkg borjúhús,
1 dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
só,
õrölt bors,
majoránna,
darált paprika,
köménymag

Elkészítése:
A húst megmossuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A kuktában felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a húst. Folyamatosan kevergetve egészen addig pároljuk, amíg a levét elfövi, akkor forró vízzel felöntjük. Sóval, borssal, fokhagymával, morzsolt majoránnával, késhegynyi õrölt köménymaggal, és télire eltett darált paprikával fûszerezzük, majd a kuktát lezárjuk, és az ételt 25 percig fõzzük. Tálaláskor sós vízben fõtt burgonyát halmozunk egy lapos tányérra; megrakjuk a gulyással, és megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel. Kínálhatunk hozzá erõs paprikát, hogy aki szereti, utólag fûszerezze.Elkészítési idõ: kb. 45 percJó tanács: A sózással vigyázzunk, mert a darált paprika is sós.

Nincsenek megjegyzések: