2007. november 21., szerda

Csirkegulyás [leves]

Csirkegulyás
Hozzávalók:
1 közepes méretû csirke,
1 nagy fej vöröshagyma,
60 dkg burgonya,
25 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér),
3 evõkanál olaj,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
1 csapott evõkanál piros fûszerpaprika,
késhegynyi törött köménymag,
ízlés szerint só.

Elkészítése:
A megtisztított csirkét kis darabjaira vágom, a burgonyát meghámozom, és kockákra aprítom, a zöldségeket tisztítás után felkarikázom, vagy ugyancsak kis kockákra vágom. A megmosott zöldpaprikát kicsumázom és felszeletelem, a paradicsomot felnégyelem. A felforrósított olajon megfonnyasztom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök két evõkanál vizet. Ezután a tûzre visszatéve belerakom a csirkedarabokat, és mindkét oldalukon lepirítom. Ráöntök 1,5 l vizet, megsózom, beleszórom a köménymagot, és fedõ alatt félpuhára fõzöm. Ekkor hozzáteszem a feldarabolt zöldségeket, a zöldpaprikát és a burgonyát, majd készre fõzöm. Legvégül adom bele a paradicsomot és a zúzott fokhagymát, ezután éppen csak egyet forralva rajta, 10 percnyi pihentetés után tálalom.

Nincsenek megjegyzések: