2007. november 21., szerda

Tyúkgulyás [leves]

Tyúkgulyás
Hozzávalók:
1 egész tyúk,
1 fej vöröshagyma,
1 zöldpaprika,
2 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
1 gerezd fokhagyma,
szemes bors,
só,
pirospaprika,
1 kis babérlevél,
2 szem szegfûbors,
késhegynyi õrölt kömény,
3-4 nagyobb burgonya,
zsír

Elkészítése:
A reszelt vöröshagymát és a nagyon apróra vágott zöldpaprikát kevés zsíron üvegesre pirítom. Ráteszem a feldarabolt tyúkot, és kevergetve addig sütöm, míg elveszíti nyers színét. Karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret adok hozzá, megszórom pirospaprikával, és felengedem annyi vízzel, amennyi ellepi. Beleteszem a fûszereket, de csak akkor sózom, ha a hús felig megpuhult. Amikor már majdnem teljesen puha, beleteszem az apró kockákra vágott burgonyát és készre fõzöm. Tojásból, lisztbõl frissen készített galuskával is szoktam dúsítani.

Nincsenek megjegyzések: