Hozzávalók:
2 sertésvese,
1 sertésszív,
350-400 g nem túl zsíros dagadó,
3 fej vöröshagyma,
2-3 szelet mézeskalács,
1 citrom,
1 l húsalaplé,
2-4 evõkanál borecet,
2 szegfûszeg,
só,
frissen õrölt bors,
1 teáskanál cukor
Elkészítése:
Ehhez a kiadós türingiai specialitáshoz kitûnõen illik a burgonyagombóc.A sertésvesét és a - szívet megmossuk, eltávolítjuk róla a zsírt és az inakat, majd a dagadóhoz hasonlóan kb. 3 cm nagy darabokra vágjuk. Utána a hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk, a mézeskalácsot ízlés szerint szétmorzsoljuk, vagy apró darabokra vágjuk. A citromot szeletekre vágjuk.A húsalaplét nagy edénybe öntjük, a felkockázott húst a hagymával, borecettel, mézeskaláccsal és a citromszeletekkel együtt hozzáadjuk. Szegfûszeggel, sóval és borssal ízesítjük. A gulyást 25 percig kis lángon, lefedve fõzzük, amíg a húsdarabok meg nem fõnek. Ezek után az ételt ismét sóval, cukorral és ecettel jól megízesítjük.Az elkészült ételt levesestálban vagy 4 tányéron azonnal tálaljuk.
Elkészítése:
Ehhez a kiadós türingiai specialitáshoz kitûnõen illik a burgonyagombóc.A sertésvesét és a - szívet megmossuk, eltávolítjuk róla a zsírt és az inakat, majd a dagadóhoz hasonlóan kb. 3 cm nagy darabokra vágjuk. Utána a hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk, a mézeskalácsot ízlés szerint szétmorzsoljuk, vagy apró darabokra vágjuk. A citromot szeletekre vágjuk.A húsalaplét nagy edénybe öntjük, a felkockázott húst a hagymával, borecettel, mézeskaláccsal és a citromszeletekkel együtt hozzáadjuk. Szegfûszeggel, sóval és borssal ízesítjük. A gulyást 25 percig kis lángon, lefedve fõzzük, amíg a húsdarabok meg nem fõnek. Ezek után az ételt ismét sóval, cukorral és ecettel jól megízesítjük.Az elkészült ételt levesestálban vagy 4 tányéron azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése