Hozzávalók:
csirkeaprólék,
25 dkg spárga,
3 dkg vaj,
2 tojás,
liszt,
tejföl,
só,
cukor,
Elkészítése:
Annyi vízben teszünk fel fõni megtisztított csirkeaprólékot, amennyi ellepi, és fedõ alatt, kis lángon félpuhára fõzzük. Ekkor belerakunk 25 deka megtisztított, ujjnyi darabokra vágott spárgát, a levét hideg vízzel 1,20 liternyire hígítjuk, és sóval meg mokkáskanálnyi cukorral ízesítjük, és együtt teljesen puhára fõzzük. Három deka vajból egy sárga rántást készítünk, és besûrítjük vele a levest. Ha sûrûbben akarjuk adni, egy nyers tojást csipetnyi sóval meg annyi liszttel keverjünk össze, amennyit felvesz, és apró galuskákat szaggatunk a levesbe. A tálban simára keverünk egy deci tejfölt egy tojássárgájával, és erre apránként, kevergetve, rámerjük a forró levest.
Elkészítése:
Annyi vízben teszünk fel fõni megtisztított csirkeaprólékot, amennyi ellepi, és fedõ alatt, kis lángon félpuhára fõzzük. Ekkor belerakunk 25 deka megtisztított, ujjnyi darabokra vágott spárgát, a levét hideg vízzel 1,20 liternyire hígítjuk, és sóval meg mokkáskanálnyi cukorral ízesítjük, és együtt teljesen puhára fõzzük. Három deka vajból egy sárga rántást készítünk, és besûrítjük vele a levest. Ha sûrûbben akarjuk adni, egy nyers tojást csipetnyi sóval meg annyi liszttel keverjünk össze, amennyit felvesz, és apró galuskákat szaggatunk a levesbe. A tálban simára keverünk egy deci tejfölt egy tojássárgájával, és erre apránként, kevergetve, rámerjük a forró levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése