2007. november 21., szerda

Olasz csirkegulyás [leves]

Olasz csirkegulyás
Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1 kg-os),
1 liter paradicsom ivólé,
közepes nagyságú zellergumó,
10 dkg spagetti,
10 dkg reszelt parmezán sajt,
1 dl tejszín,
1-1 mokkáskanál törött fehér bors,
bazsalikom,
rozmaring,
kakukkfû,
2 evõkanál olaj,
ízlés szerint só

Elkészítése:
A csirkét megtisztítom, és 12 darabra vágom. A húsdarabokat a felforrósított olajon, erõs tûzön, mindkét oldalán átpirítom, majd felöntöm a paradicsomlével és még fél liter vízzel. Megsózom, hozzáteszem a fûszereket és fedõ alatt félpuhára fõzöm. A spagettit apróra tördelem, és a félig fõtt csirkéhez teszem. Kis lángon, gyakori kevergetés mellett készre fõzöm. Ha a leve idõ elõtt elfõ, egy-két pohárnyi forró vízzel apránként pótolom. Végül beleöntöm a tejszínt, jól elkeverem, és egyet forralok rajta. Közben a megtisztított zellert finom lyukú reszelõn lereszelem, és a reszelt sajttal együtt a levesestányérokba osztom, majd a tûzforró levest rámerem.Elkészítési ideje: 60 perc

Nincsenek megjegyzések: