2007. november 21., szerda

Zöldbabgulyás [leves]

Zöldbabgulyás
Hozzávalók:
400 g marhahúsból pörkölt,
1 kg zöldbab,
1 gerezd fokhagyma,
1 dl tejföl,
1 kis csokor petrezselyem,


Elkészítése:
A húsból pörköltet készítünk, és nagyon rövid lére pároljuk. A megtisztított zöldbabot 3-4 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sós, fokhagymával ízesített vízben puhára fõzzük, és alaposan lecsepegtetjük. (a levét nem öntjük ki, nagyszerû leves-alapanyag). A pörköltet a tejföllel jól összeforraljuk, óvatosan hozzákeverjük a zöldbabot, néhány percig még együtt rotyogtatjuk, ha szükséges, utánsózzuk. Elõmelegített mélyebb tálba szedjük, tetejét megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Máris tálalhatjuk. Többször is melegíthetõ.

Nincsenek megjegyzések: