2007. november 21., szerda

Hamis zöldséges gulyás [leves]

Hamis zöldséges gulyás
Hozzávalók:
fél csomag szójakocka,
fél kg burgonya,
3 db sárgarépa,
2 db fehérrépa,
1 csokor petrezselyem,
2 fej hagyma,
késhegynyi pirospaprika,
késhegynyi õrölt bors,
1 kávéskanál olaj,
1 evõkanál só,
Vegeta.

Elkészítése:
A zöldségeket és a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A szóját 10 órán át vízben áztatjuk, utána szûrjük, és az olajon apróra vágott hagymával megpároljuk (kb. 10 perc). Rászórjuk a pirospaprikát és felengedjük kb. 1 1/2 l vízzel, beletesszük a zöldségeket és a fûszereket. Puhára fõzzük (kb. 20 perc). A végén hozzáadjuk az apróra metélt petrezselymet.

Nincsenek megjegyzések: