Hozzávalók:
4 egészen fiatal galambfióka,
1 vastag petrezselyemgyökér,
2 sárgarépa,
1-1 kis fej karalábé és zellergumó,
1 közepes vöröshagyma,
3 kelbimbó,
10-15 szem bors,
kevés só,
1 mk õrölt rozmaring,
késhegynyi sáfrányos szeklice,
1 közepes krumpli,
4-5 karika enyhén csípõs zöldpaprika,
2 l víz,
3 marék csigatészta.
Elkészítése:
A galambokat megtisztítjuk, fejüket, körmeiket levágjuk és eldobjuk. a megtisztított zöldségeket hosszában 2-3 részre daraboljuk, a zellert és karalábét négybe vágjuk, a krumplit egészben hagyjuk. Ezeket a hagymával és a kelbimbóval együtt tesszük fel hideg vízben, közepes lángra. Ha felforrt, megsózzuk, és takarékon fõzzük addig, míg a hús meg nem puhul. Közben enyhén sós olajos/zsíros vízben kifõzzük a csigatésztát. Ha a leves megfõtt, leszûrjük, a galambokat húsvágó ollóval félbevágjuk,Tálaláskor a felforrósított levesbe a félbevágott galamb mellé ízlés szerint szedjük a zöldségeket és a csigatésztát.
Elkészítése:
A galambokat megtisztítjuk, fejüket, körmeiket levágjuk és eldobjuk. a megtisztított zöldségeket hosszában 2-3 részre daraboljuk, a zellert és karalábét négybe vágjuk, a krumplit egészben hagyjuk. Ezeket a hagymával és a kelbimbóval együtt tesszük fel hideg vízben, közepes lángra. Ha felforrt, megsózzuk, és takarékon fõzzük addig, míg a hús meg nem puhul. Közben enyhén sós olajos/zsíros vízben kifõzzük a csigatésztát. Ha a leves megfõtt, leszûrjük, a galambokat húsvágó ollóval félbevágjuk,Tálaláskor a felforrósított levesbe a félbevágott galamb mellé ízlés szerint szedjük a zöldségeket és a csigatésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése