2007. november 21., szerda

Tejfölös kakas-gulyás [leves]

Tejfölös kakas-gulyás
Hozzávalók:
1 kis kakas,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
50 dkg burgonya,
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 dl tejföl,
1 cseresznyepaprika,
2 evõkanál olaj,
4 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
ízlés szerint só.

Elkészítése:
A kakast megtisztítom, és olyan kis darabokra vágom, mintha paprikás csirkét készítenék. A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon sárgára fonnyasztom, majd a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ezután egy evõkanál vizet beleöntök, és rádobom a kakas-darabokat. Mindkét felén átpirítom, majd hozzáteszem a tisztított, zúzott fokhagymát. Megsózom, és annyi vízzel öntöm fel, amennyi jól ellepi. Fedõ alatt félpuhára párolom. (Ha kuktában készítem, negyedannyi idõ alatt megfõ.) Közben a zöldséget és a burgonyát megtisztítom, kis kockákra vágom. A paradicsom héját lehúzom és felszeletelem. A félpuha húshoz öntöm a zöldséget, a burgonyát, és egy darabban teszem bele a cseresznyepaprikát. Készre fõzöm, majd belekeverem a finomra vágott petrezselyemzöldet és a tejfölt, de már nem forralom. Rövid, sûrû lének kell alatta lenni.Elkészítési ideje: 90 perc

Nincsenek megjegyzések: