2007. november 21., szerda

Babgulyás marhahúsból [leves]

Babgulyás marhahúsból
Hozzávalók:
25 dkg szárazbab,
60 dkg marhalábszár vagy lapocka,
3-4 ek. olaj,
1 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 csapott ek. pirospaprika,
1 paradicsom,
1 zöldpaprika,
1 csapott ek. Piros Arany krém és gulyáskrém,
20 dkg vegyes zöldség,
só,
1 kiskanál cseresznyepaprika-krém.

Elkészítése:
A babot az ételkészítés elõtti este átválogatjuk, majd hideg vízbe áztatjuk. A húst 1 centis kockákra vágjuk. Az olajon a fölaprított vöröshagymát a zúzott fokhagymával együtt megfuttatjuk. A húst hozzáadjuk, megpirítjuk, és a tûzrõl levéve a pirospaprikát is belekeverjük. A paradicsomot, meg a kicsumázott paprikát, apróra vágjuk, a húshoz adjuk és Piros Arany krémmel, gulyáskrémmel ízesítjük. Egy kevés vizet aláöntve kis lángon pároljuk. A lecsöpögtetett babot a kis kockára vágott vegyes zöldséggel együtt enyhén sós vízben, fõzni kezdjük. Amikor a hús is és a bab is már majdnem puha, összeöntjük. Annyi vízzel hígítjuk, amennyi levest szeretnénk kapni. A cseresznyepaprika-krémmel ízesítjük, és teljesen puhára fõzzük. Csipetkét is tehetünk bele.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

1 cm-es kockára? Akkor az milyen lesz, ha összesül?
Én 3-4 cm-re vágom, a zöldségeket pedig karikázom, Amúgy a többi ok.