Hozzávalók:
1 kisebb csirkeaprólék,
25 dkg vegyes leveszöldség,
1 kis fej vöröshagyma,
1 db ököl nagyságú cékla,
10 dkg savanyú káposzta,
1 db közepes nagyságú burgonya,
1 dl tejföl,
1 csapott evõkanál paradicsompüré,
1 csokor petrezselyemzöld,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítése:
A csirkeaprólékot tisztítás után feldarabolom, fazékba teszem és másfél liter sózott vízben félpuhára fõzöm. Közben a zöldségféléket megtisztítom, és gyufaszálnyi darabokra vágom. A burgonyát és a vöröshagymát hámozás után kis kockákra vagdalom. Ha a csirkehús félig megfõtt, az összes zöldséget (a savanyú káposzta kivételével) hozzáteszem, és tovább fõzöm. Ha minden megpuhult, akkor teszem a levesbe az apróra metélt savanyú káposztát. 5 percnyi forralás után ízesítem a paradicsompürével, a törött borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel, hozzáöntöm a tejfölt, és jól kiforralom.Elkészítési ideje: 60 perc
Elkészítése:
A csirkeaprólékot tisztítás után feldarabolom, fazékba teszem és másfél liter sózott vízben félpuhára fõzöm. Közben a zöldségféléket megtisztítom, és gyufaszálnyi darabokra vágom. A burgonyát és a vöröshagymát hámozás után kis kockákra vagdalom. Ha a csirkehús félig megfõtt, az összes zöldséget (a savanyú káposzta kivételével) hozzáteszem, és tovább fõzöm. Ha minden megpuhult, akkor teszem a levesbe az apróra metélt savanyú káposztát. 5 percnyi forralás után ízesítem a paradicsompürével, a törött borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel, hozzáöntöm a tejfölt, és jól kiforralom.Elkészítési ideje: 60 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése