2007. november 21., szerda

Vecsési gulyás [leves]

Vecsési gulyás
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma,
60 dkg marhalábszár,
pirospaprika,
zsír,
só,
1 gerezd fokhagyma,
köménymag,
25 dkg savanyú káposzta

Elkészítése:
Zsírban megfonnyasztunk 1 fej finomra vágott vöröshagymát. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a kockára vágott marhalábszár-húst. Sóval, 1 gerezd fokhagymával, köménymaggal ízesítjük, felengedjük vízzel, és majdnem puhára pároljuk a húst.Ekkor hozzáadunk 25 dkg egyszer átmosott savanyú káposztát és felengedjük annyi vízzel, hogy az ellepje, bõ levet kapjunk. Az egészet puhára fõzzük, és tálalás elõtt tejfölözzük.

Nincsenek megjegyzések: