2007. november 21., szerda

Csángó gulyás [leves]

Csángó gulyás
Hozzávalók:
1 vöröshagyma,
35 dkg marhalábszár,
csapott ek. piros paprika,
2 gerezd fokhagyma,
1 kk. õrölt kömény,
1 kk. só,
negyed kg savanyú káposzta,
3 dkg rizs,
tejföl,
olaj

Elkészítése:
Két evõkanál olajon, fedõ alatt aranyszínûre pirítunk egy fej összevagdalt vöröshagymát, átsütjük rajta a kockára vágott marhalábszárat, meghintjük egy csapott evõkanál piros paprikával és leöntjük fél liter vízzel. A fokhagymával, egy kávéskanál köménnyel meg sóval ízesítjük, és lefedve másfél óráig fõzzük. Ekkor hozzáadunk negyed kiló, levétõl alaposan kinyomkodott savanyú káposztát és a rizst, és annyi vizet öntünk rá, hogy bõven ellepje. Addig fõzzük, míg minden puha lesz benne. Tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: