2007. november 21., szerda

Tejfölös babgulyás õzbõl [leves]

Tejfölös babgulyás õzbõl
Hozzávalók:
1. 5 kg õzhús,
25 dkg bab,
1 fej hagyma,
1 db petrezselyemgyökér,
1 db sárgarépa,
1 dl tejföl,
1 db csípõs paprika,
köménymag,
nokedli,
rántás,
ecet,


Elkészítése:
Megabáljuk az apróra vágott õzhúst, enyhén sós - ecetes vízben. Feltesszük fõni a húst és az elõáztatott babot; hozzátesszük a karikákra vágott petrezselyemgyökeret és a sárgarépát, a paprikát, a kisebb fej vöröshagymát egészben, és egy csipetnyi köménymagot. Amikor fõ, akkor megsózzuk. Eközben kevés nokedlit készítünk, beleszaggatjuk a levesbe. Miután megfõtt, hozzáadjuk a rántást. Amint újból felforr, levesszük a tûzrõl a kész levest.

Nincsenek megjegyzések: