Hozzávalók:
3 fiatal galamb vagy 3 fiatal csirke,
15 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyemgyökér,
5 dkg vöröshagyma,
5 dkg karalábé,
5 dkg zeller,
néhány szem feketebors,
só,
pirospaprika,
szerecsendió-virág,
egy kis gyömbér,
1 gerezd fokhagyma,
egy kevés paradicsompüré,
4 dkg zsír,
2 dl tejföl.
Elkészítése:
A megtisztított galambokat vagy csirkéket negyedekre daraboljuk, és hideg vízben feltesszük fõni. Ha forrásnak indult, lehabozzuk, bezöldségeljük, és fûszerezzük. A puhára fõtt galambokat kiszedjük a levesbõl, a leszûrt levet pedig barnára pirított rántással és egy héjastól feldarabolt fél citrommal felfõzzük. Hozzátesszük a galamb-negyedeket, a karikára vágott zöldséget és 2 dl tejfölt, utánízesítjük, még néhány percig forraljuk, majd forrón tálaljuk. Tálaláskor sós vízben kifõtt lúdgégetésztát teszünk bele.
Elkészítése:
A megtisztított galambokat vagy csirkéket negyedekre daraboljuk, és hideg vízben feltesszük fõni. Ha forrásnak indult, lehabozzuk, bezöldségeljük, és fûszerezzük. A puhára fõtt galambokat kiszedjük a levesbõl, a leszûrt levet pedig barnára pirított rántással és egy héjastól feldarabolt fél citrommal felfõzzük. Hozzátesszük a galamb-negyedeket, a karikára vágott zöldséget és 2 dl tejfölt, utánízesítjük, még néhány percig forraljuk, majd forrón tálaljuk. Tálaláskor sós vízben kifõtt lúdgégetésztát teszünk bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése