2007. november 21., szerda

Sörös-gombás gulyás [leves]

Sörös-gombás gulyás
Hozzávalók:
50 dkg gomba,
50 dkg tisztított burgonya,
1 üveg világos sör,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 húsos zöldpaprika,
2 nagy, kemény paradicsom,
15 dkg szeletelt császárhús (slicced bacon),
1 evõkanál piros fûszerpaprika,
1 evõkanál Vegeta,
3 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
késhegynyi õrölt gyömbér,
ízlés szerint só.

Elkészítése:
A bográcsba beleteszem a vékony csíkokra vágott császárhúst, majd a parázson, folytonosan kevergetve a zsírját kiolvasztom. Ezután ráteszem a megtisztított és felkarikázott vöröshagymát. Folyamatosan kevergetve üvegesre fonnyasztom, ezután teszem rá a megtisztított és vastag szeletekre vágott gombát. Egy alufólia lapot ráborítok a bogrács tetejére, hogy saját levében párolódhasson meg a gomba, majd tíz perc múlva beleteszem a kockákra vágott burgonyát és a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikát. Beleszórom az összes fûszert és a megtisztított, összezúzott fokhagymát. Ráöntöm a sört és még 1 liternyi vizet. Lassú tûzön egészen puhára fõzöm. Megkóstolom, és ha szükséges, meg is sózom. Ezután teszem bele a kis kockákra vágott paradicsomot. Néhány percnyi fövés után a parázsról lehúzva, sörrel és fehér kenyérrel tálalom.

Nincsenek megjegyzések: