Hozzávalók:
2 galamb,
10 dkg sárgarépa,
5 dkg petrezselyemgyökér,
5 dkg zeller,
5 dkg vöröshagyma,
só,
bors,
gyömbér,
2 tojás,
1.5 dl tejszín,
1 kávéskanál liszt,
2 dkg zsír.
Elkészítése:
A megtisztított öreg galambokat négy-négy darabba vágjuk, és hideg vízben tesszük fel fõni. Miután felforrott, lehabozzuk, beletesszük a vegyes zöldséget, a fûszereket, megsózzuk, és lassú forralással puhára fõzzük. A levest leszûrjük. A galambok húsát a csontokról leszedve finomra vagdaljuk, megsózzuk, borsozzuk, egy tojást és a lisztet hozzákeverve, dió nagyságú gombócokat készítünk belõle, és belefõzzük a leszûrt levesbe. Tálaláskor tejszínnel elkevert tojássárgájával behabarjuk, és citrommal ízesítjük.
Elkészítése:
A megtisztított öreg galambokat négy-négy darabba vágjuk, és hideg vízben tesszük fel fõni. Miután felforrott, lehabozzuk, beletesszük a vegyes zöldséget, a fûszereket, megsózzuk, és lassú forralással puhára fõzzük. A levest leszûrjük. A galambok húsát a csontokról leszedve finomra vagdaljuk, megsózzuk, borsozzuk, egy tojást és a lisztet hozzákeverve, dió nagyságú gombócokat készítünk belõle, és belefõzzük a leszûrt levesbe. Tálaláskor tejszínnel elkevert tojássárgájával behabarjuk, és citrommal ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése