2007. november 21., szerda

Virsli-gulyás [leves]

Virsli-gulyás
Hozzávalók:
40 dkg virsli,
1 kis doboz (425 ml) vörös vesebab konzerv,
1 kis doboz (425 ml) konzerv csemegekukorica,
3 zöldpaprika,
3 fej vöröshagyma,
1 doboz (5 dkg) paradicsompüré,
4 dl húsleves,
3 evõkanál olívaolaj,
néhány szál petrezselyem,
só,
cayenne-i bors

Elkészítése:
A megtisztított vöröshagymát cikkekre vágjuk. A virsliket ferdén, 3-4 darabra vágjuk. A zöldpaprikát megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony csíkokra metéljük. A kukorica- és a babkonzervet alaposan lecsöpögtetjük. Közben az olajat nagy serpenyõben megforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, majd közepes lángon kb. 5 percig pároljuk. Tetszés szerint megsózzuk. Hozzáadjuk a virslit, és megpirítjuk. Beletesszük a babot és a kukoricát, végül a kevés vízzel elkevert paradicsompürét. Felöntjük a húslevessel, és sóval, cayenne-i borssal ízesítjük. Kb. 5 percig fõzzük. A virsli-gulyást frissen vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk. Ropogós fehér- vagy francia kenyér illik hozzá.Ötletünk: Ehhez a gulyáshoz más felvágottat, vagy maradék pörköltet, fõtt húsi is felhasználhatunk. Vitamindúsabbá tehetjük az ételt, ha paradicsompüré helyett friss paradicsommal készítjük.Elkészítési idõ kb. 30 perc

Nincsenek megjegyzések: