Hozzávalók:
1 db gyöngytyúk (kb. 1.5 kg),
20 dkg sárgarépa,
20 dkg petrezselyemgyökér,
2 db zellergumó,
1 db vöröshagyma,
1/4 köteg petrezselyem,
3 db húsleveskocka,
15 dkg tészta (szarvacska)
Elkészítése:
A jól megtisztított, megmosott gyöngytyúkot zsineggel formázzuk, azaz a lábakat és a szárnyakat a testhez kötjük, majd kockákból készült húslevesben feltesszük fõni. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Kb. 1-1,5 órai lassú forralás után hozzáadjuk a leveshez. Készre fõzzük. Tálaláskor a gyöngytyúkot negyedekbe daraboljuk, leves tálba helyezzük, a zöldséggel és a kifõzött tésztával együtt. Rámerjük a forró levest, és tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.Elkészítési idõ: 150 perc
Elkészítése:
A jól megtisztított, megmosott gyöngytyúkot zsineggel formázzuk, azaz a lábakat és a szárnyakat a testhez kötjük, majd kockákból készült húslevesben feltesszük fõni. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Kb. 1-1,5 órai lassú forralás után hozzáadjuk a leveshez. Készre fõzzük. Tálaláskor a gyöngytyúkot negyedekbe daraboljuk, leves tálba helyezzük, a zöldséggel és a kifõzött tésztával együtt. Rámerjük a forró levest, és tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.Elkészítési idõ: 150 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése