2007. november 21., szerda

Pilisi sertésgulyás [leves]

Pilisi sertésgulyás
Hozzávalók:
6 dkg füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evõkanál pirospaprika,
40 dkg sertéslapocka,
1 késhegynyi fokhagymasó,
1 kávéskanál köménymag,
1 evõkanál gulyáskrém,
2 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
1 zellerlevél,
1 zöldpaprika,
60 dkg burgonya,
2 evõkanál száraz csipetke,


Elkészítése:
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk. Zsírjában megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük paprikával és beletesszük az ujjnyi vastagra vágott húst. Fokhagymasóval, köménymaggal, gulyáskrémmel, sóval fûszerezzük, és gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk. Ezután kb. 1,5 l vízzel felöntjük. Beletesszük a megtisztított, hasábba vágott vegyes zöldséget, zellerlevelet és a zöldpaprikát. Közepes tûzön fõzzük. Amikor a hús félig megpuhult, tegyük bele a nagy kockára vágott burgonyát, majd tíz perc múlva a csipetkét is. Erõs tûzön készre fõzzük.

Nincsenek megjegyzések: