Hozzávalók:
2 kisebb csirke apróléka máj nélkül,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evõkanál olaj,
50 dkg savanyú káposzta,
2 dl tejföl,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
1 teáskanál szárított csombor,
1 teáskanál pirospaprika,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vagdalom, és az olajon üvegesre sütöm, majd a tûzrõl félrehúzva belekeverem a pirospaprikát. Rádobom a megtisztított és kis darabokra vágott csirkeaprólékot. Hirtelen, erõs lángon lepirítom, majd hozzáadom a megmosott, kicsumázott és felkarikázott zöldpaprikát és az átmosott, apróra metélt savanyú káposztát. Megsózom, megborsozom, beleszórom a csombort, és fedõ alatt - elõször a saját levében - párolom néhány percig, majd apránként kevés forró vizet aláöntve félpuhára párolom. Beleteszem a hámozott, szeletelt paradicsomot és 1 dl tejfölt. Ezután készre párolom. Idõnként megkeverem. Tálaláskor lelocsolom a tetejét a maradék tejföllel, úgy teszem az asztalra.Elkészítési ideje: 50 perc
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vagdalom, és az olajon üvegesre sütöm, majd a tûzrõl félrehúzva belekeverem a pirospaprikát. Rádobom a megtisztított és kis darabokra vágott csirkeaprólékot. Hirtelen, erõs lángon lepirítom, majd hozzáadom a megmosott, kicsumázott és felkarikázott zöldpaprikát és az átmosott, apróra metélt savanyú káposztát. Megsózom, megborsozom, beleszórom a csombort, és fedõ alatt - elõször a saját levében - párolom néhány percig, majd apránként kevés forró vizet aláöntve félpuhára párolom. Beleteszem a hámozott, szeletelt paradicsomot és 1 dl tejfölt. Ezután készre párolom. Idõnként megkeverem. Tálaláskor lelocsolom a tetejét a maradék tejföllel, úgy teszem az asztalra.Elkészítési ideje: 50 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése