Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár,
15 dkg vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál köménymag,
2 dkg pirospaprika,
10 dkg zöldpaprika,
2 paradicsom,
40 dkg burgonya,
8 dkg metélttészta,
só,
zsír
Elkészítése:
A marhahúst vékony csíkokra vágjuk. Forró zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a köménymagot.Megszórjuk édes-nemes pirospaprikával, és azonnal felengedjük kevés vízzel. Amikor zsírjára párolódott, beletesszük a húst, megsózzuk és letakarva, mindig csak rövid lében pároljuk. A félig puha húshoz adjuk a szeletekre vágott zöldpaprikát, majd a cikkekre darabolt paradicsomot, késõbb a metéltre vágott burgonyát. Amikor minden megpuhult, vízzel felengedjük, s forrásban lévõ gulyásba beleszórjuk a tojásból és lisztbõl gyúrt metélttésztát is. Készre fõzzük.
Elkészítése:
A marhahúst vékony csíkokra vágjuk. Forró zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a köménymagot.Megszórjuk édes-nemes pirospaprikával, és azonnal felengedjük kevés vízzel. Amikor zsírjára párolódott, beletesszük a húst, megsózzuk és letakarva, mindig csak rövid lében pároljuk. A félig puha húshoz adjuk a szeletekre vágott zöldpaprikát, majd a cikkekre darabolt paradicsomot, késõbb a metéltre vágott burgonyát. Amikor minden megpuhult, vízzel felengedjük, s forrásban lévõ gulyásba beleszórjuk a tojásból és lisztbõl gyúrt metélttésztát is. Készre fõzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése