2007. november 21., szerda

Dunántúli gulyás [leves]

Dunántúli gulyás
Hozzávalók:
4 dkg zsír,
2 ek. liszt,
1 kk. pirospaprika,
1 l víz,
25 dkg marhalábszár,
1 csemegeuborka,
sárgarépa,
fehérrépa,
1 gomba,
1/2 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 ek. lecsó,
2 db burgonya,
tejföl

Elkészítése:
A kuktában - rostélyát kivéve - 4 dkg zsírral, két evõkanál liszttel rántást készítünk, majd megszórjuk egy kávéskanálnyi pirospaprikával és felengedjük 1 liter vízzel. Visszahelyezzük a rostélyt, és beleteszünk 25 dkg darabolt marhalábszár-húst, 1 db kisebb hasábokra vágott csemegeuborkát, sárgarépát, fehérrépát, 1 db gombát, 1/2 fej vöröshagymát, 1 gerezd fokhagymát, 2 evõkanál lecsót.Sózzuk. Amikor a hús majdnem puha, akkor hozzáadunk 2 db hasábokra vágott burgonyát, és együtt puhára fõzzük. Tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: