2007. november 21., szerda

Árvagulyás leves [leves]

Árvagulyás leves
Hozzávalók:
2-3 krumpli,
1 fej vöröshagyma,
2 sárgarépa,
1 petrezselyem,
karalábé,
zsír,
pirospaprika,
a galuskához:
2 tojás, liszt, só,víz.

Elkészítése:
Egy evõkanál zsírban egy közepes nagyságú hagymát üvegesre párolunk. Késhegynyi pirospaprikát adunk hozzá. A hagymás zsírt, a zöldséget kevés só és víz hozzáadásával fedõ alatt pároljuk. Amikor mindezek megpuhultak, forró vízbe öntjük. Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit. Elkészítjük a galuskát, és beleszaggatjuk. Tetszés szerint sózzuk. A galuskát - nokedlit - úgy készítjük, hogy két tojáshoz csipetnyi sót adunk, két evõkanál vizet és annyi lisztet, hogy könnyen kavarható legyen. A tésztát akkor szaggatjuk a levesbe, amikor a krumpli félig megfõtt.

Nincsenek megjegyzések: