2007. november 21., szerda

Babgulyás [leves]

Babgulyás
Hozzávalók:
1 pár kolbász,
1 kis doboz (425 ml) konzerv fehérbab,
1 kis doboz (425 ml) konzerv vesebab,
1 doboz (850 ml) hámozott paradicsom,
1 kis szál póréhagyma,
1 5 dkg burgonya,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 evõkanál olaj,
1/2 csokor friss vagy 1/2 teáskanál szárított majoránna,
só,
bors

Elkészítése:
A megtisztított hagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, és néhány percig pirítjuk. A paradicsomot a konzervdobozban villával összetörjük, és a levével együtt a hagymás burgonyához öntjük. Fedõ alatt 10-15 percig fõzzük. A megtisztított, felkarikázott pórét, a kétféle, lecsöpögtetett babkonzervet, és a karikákra vágott kolbászt a levesbe tesszük. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, és kb. 10 percig fõzzük. Friss majoránnával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: