2007. november 21., szerda

Császárgulyás [leves]

Császárgulyás
Hozzávalók:
60 dkg borjúcomb v. lapocka,
10 dkg csemege szalonna,
1 nagy fej hagyma,
só,
1 késhegynyi fehérbors,
1/2 citrom,
1 evõkanál kapribogyó,
4 dl húsleves,
1,5 dl tejföl,
1 evõkanál liszt,
csipetnyi cukor

Elkészítése:
A húst 2 cm-es kockákra, a szalonnát 1/2 cm-es kockákra vágom.A szalonnakockákat egy lábasban megolvasztom, és hozzáadom a finomra vágott hagymát, majd a húst. Kevergetve 5 percig pirítom. Megsózom, borsozom. A megmosott 1/2 citromot vékonyra felszeletelem, és a kaprival együtt a húshoz adom. A lábost lefedem, és az egészet 5 percig párolom.A citromot kiveszem, és levest a húsra öntöm. Lefedve kb. 25 perc alatt puhára párolom. Ekkor beleöntöm a liszttel összekevert tejfölt, és még néhány percig forralom. Sóval, borssal, cukorral, és ha kell, egy kis citrommal ízesítem.Nagyon jól illik hozzá a burgonyagombóc vagy a zsemlegombóc, és a friss fejes saláta.

Nincsenek megjegyzések: