2007. november 21., szerda

Brokkolikrémleves pirított fenyőmaggal [leves]

Brokkolikrémleves pirított fenyőmaggal
Hozzávalók
(2 személy részére)
40 dkg brokkoli6 dl tyúkhúsleves (kockából)2 dl tejszín2 evőkanál liszt5 dkg margarin1 evőkanál fenyőmagreszelt szerecsendióőrölt fehér borsó

Leírás
A fenyőmagot forró margarinon megpirítjuk, majd a serpenyőből kivesszük, és félretesszük.A rózsáira szedett brokkolit a visszamaradt zsiradékon megpároljuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Néhány szép rózsát félreteszünk, a többit fel-öntjük a húslevessel. A tejszínből és a lisztből készült habarással sűrítjük. A tűzről levesszük, botmixerrel turmixoljuk, majd még egyszer felforraljuk. A tejszínes krémlevest csészébe szedjük, a félretett brokkolival és a pirított fenyőmaggal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: