2007. november 21., szerda

Csirkehúsleves paradicsommal [leves]

Csirkehúsleves paradicsommal
Hozzávalók:
1 kg csirke aprólék,
0,5 kg marha-velõscsont,
2,5 l víz,
1 póréhagyma,
1 vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
1 paszternák,
3 zellerlevél,
csipet kakukkfû,
szemes bors,
körömnyi babér,
2 szem szegfûszeg,
2 hámozott,
kimagozott,
apróra vágott paradicsom,
1 ek. apróra vágott snidling,
só.

Elkészítése:
A csontot a vízben lefedve fõzzük 30 percig.Szedjük le a habot, tegyük bele a vörös-, fok- és póréhagymát, répákat, zellerlevelet, fûszereket, csirkét.Lefedve fõzzük puhára. Ha kész, szûrjük le.A húst, zöldséget melegített tálra tegyük. A levest öntsük vissza a fazékba, tegyük bele a paradicsomdarabokat. Fõzzük még 10 percig.Metélõhagymával megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: