Hozzávalók:
1 kg szarvashús / bármelyik csont nélküli részét felhasználhatjuk/
5 dkg zsiradék,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kanál pirospaprika,
só,
köménymag / egész /,
majoránna, ízlés szerint,
30 dkg brokkoli,
40 dkg burgonya,
1 csokor friss bazsalikom,
1kanál liszt,
3 dl tejföl,
Csipetke:
1 tojás,
2 kanál liszt.
Elkészítése:
A húst jól megmossuk, és apró kockára vágjuk. A zsiradékot felforrósítjuk és megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majoránnát, egész köményt, õrölt borsot, végül a húst. Állandó keverés mellett pirítjuk, majd felengedjük hideg vízzel, amennyi ellepi.Sóval ízesítjük, és fedõ alatt puhára pároljuk. Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a rózsáira szedett brokkolit és az aprított friss bazsalikom levelet. Készre fõzzük. A 3 dl tejföl és 1 kanál liszt keverékével behabarjuk. 1 tojásból, 2 kanál liszttel csipetkét készítünk, és a kész gulyáshoz adjuk. Aki hosszabb lével szereti, az elején több vizet tölt hozzá. Forrón tálaljuk.
Elkészítése:
A húst jól megmossuk, és apró kockára vágjuk. A zsiradékot felforrósítjuk és megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majoránnát, egész köményt, õrölt borsot, végül a húst. Állandó keverés mellett pirítjuk, majd felengedjük hideg vízzel, amennyi ellepi.Sóval ízesítjük, és fedõ alatt puhára pároljuk. Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a rózsáira szedett brokkolit és az aprított friss bazsalikom levelet. Készre fõzzük. A 3 dl tejföl és 1 kanál liszt keverékével behabarjuk. 1 tojásból, 2 kanál liszttel csipetkét készítünk, és a kész gulyáshoz adjuk. Aki hosszabb lével szereti, az elején több vizet tölt hozzá. Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése