Hozzávalók:
80 dkg csontos birkahús,
20 dkg vöröshagyma,
6 gerezd fokhagyma,
15 dkg paradicsom,
10 dkg paprika,
4 dkg édes-nemes fûszerpaprika,
10 dkg sertészsír,
köménymag,
só
Elkészítése:
Az alaposan megmosott birkahúst nagyobb darabokra vágjuk. A vasbográcsot (esetleg öntöttvas edényt) vastagon kikenjük zsírral. Beleszórjuk a nagyra vágott vöröshagymát, rátesszük a húst. Fûszerpaprikával, zúzott fokhagymával, vágott köménnyel megszórjuk, és megsózzuk. A tetejére, a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot tesszük.Nem túl erõs szabad tûzön gyakori, de óvatos forgatással pörköljük. Néha kevés vizet és vörösbort öntünk alá. Tûzforrón, cikkekre vágott sós burgonyával tálaljuk.Elkészítési idõ: 60 perc
Elkészítése:
Az alaposan megmosott birkahúst nagyobb darabokra vágjuk. A vasbográcsot (esetleg öntöttvas edényt) vastagon kikenjük zsírral. Beleszórjuk a nagyra vágott vöröshagymát, rátesszük a húst. Fûszerpaprikával, zúzott fokhagymával, vágott köménnyel megszórjuk, és megsózzuk. A tetejére, a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot tesszük.Nem túl erõs szabad tûzön gyakori, de óvatos forgatással pörköljük. Néha kevés vizet és vörösbort öntünk alá. Tûzforrón, cikkekre vágott sós burgonyával tálaljuk.Elkészítési idõ: 60 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése