2007. november 21., szerda

Currys csirkeleves [leves]

Currys csirkeleves
Hozzávalók:
50 dkg csontos csirkedarab (mellcsont, hát, aprólék, stb.),
2 db savanykás alma,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejszín,
1 evõkanál liszt,
5 dkg vaj,
2 tojássárga,
1 evõkanál curry,
só és törött fekete bors, ízlés szerint,
kevés citromlé.

Elkészítése:
A megtisztított aprólékot, a csontokat feldarabolom, és kuktafazékba teszem. Ráöntök másfél liter sós vizet és 20 percig fõzöm. Ezután a levest átszûröm, a csontokról lefejtem a húst és nagyon apróra vágva visszateszem a lébe. A megmelegített vajon üvegesre pirítom a megtisztított és nagyon finomra metélt vöröshagymát, majd liszttel megszórom, és néhány pillanatig tovább pirítom. Ezután óvatosan, állandó keverés közben felöntöm a csirkelével és felforralom. Fûszerezem curryval, törött borssal. Közben a tojássárgákat simára keverem a tejszínnel, és a levesestálba öntöm. Az almákat meghámozom, kicsumázom és lereszelem, majd citromlével lelocsolom, hogy ne barnuljon meg. Kis tálkába teszem a leves mellé. A forró levesbe óvatosan belekeverem a tejszínes tojássárgát. Forralni már nem szabad, mert hõ hatására a tojás kicsapódik. Azonnal tálalom.Elkészítési ideje: 40 perc

Nincsenek megjegyzések: