2007. november 21., szerda

Mazsolás-boros csirkeleves [leves]

Mazsolás-boros csirkeleves
Hozzávalók:
1 nagyobb csirke v. 1 kg darabolt csirke,
ill. aprólék,
1 csomó leveszöldség,
1 citrom,
2 dl fehérbor,
6 dkg vaj,
2 dkg liszt,
10 dkg mazsola,
5 dkg cukor,
1 ek. enyhe ecet,
2 dl tejföl,
2 dkg só,

Elkészítése:
Kisebb darabokra vágjuk a megtisztított csirkét, és 2 l hideg vízben, a megtisztított, négyrét vágott zöldséggel, sóval feltesszük fõni. A citrom felét héjastól karikákra vágjuk, és 2 dl vízben egy külön edényben ezt is megfõzzük. Egy harmadik edényben, a borban, néhány kanál csirkelevesben, a cukorral ízesítve, megfõzzük a mazsolát. A vajból a liszttel világos rántást sütünk, egy kevés hideg vízzel felengedjük, és a zöldséges csirkeleveshez öntjük. Ugyancsak a leveshez adjuk a maradék fél citrom levét, a borban fõzött mazsolát levével együtt, és néhány perces forralás után tejfölözve adjuk asztalra.

Nincsenek megjegyzések: