Hozzávalók:
3 kg marhalábszár,
5 bögre tarkabab,õrölt paprika (édes és erõs, ízlés szerint),
6 csõ erõs zöldpaprika,
6 fej hagyma,
3 db közepes sárgarépa,
2 db közepes gyökér,
5 csomag petrezselyemzöld,
5 db babérlevél,
3 g köménymag,
20 szem egész bors,
15 db kisebb paradicsom,
só,
kevés disznózsír.
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, belekeverjük az apró kockákra vágott marhalábszárat. A húst fehérre pirítjuk, majd vízzel felöntjük, sóval és õrölt paprikával ízesítjük. Lassú tûzön zsírjára lesütjük. A lesütött húst vízzel felöntjük (egy személyre kb. egy liter vizet számítva), hozzáadjuk a babot, a zöldségféléket és a fûszereket. Lassú tûzön fõzzük, a végén õrölt paprikával sûrítjük.
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, belekeverjük az apró kockákra vágott marhalábszárat. A húst fehérre pirítjuk, majd vízzel felöntjük, sóval és õrölt paprikával ízesítjük. Lassú tûzön zsírjára lesütjük. A lesütött húst vízzel felöntjük (egy személyre kb. egy liter vizet számítva), hozzáadjuk a babot, a zöldségféléket és a fûszereket. Lassú tûzön fõzzük, a végén õrölt paprikával sûrítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése