2007. november 21., szerda

Tojásgulyás zöldbabbal [leves]

Tojásgulyás zöldbabbal
Hozzávalók:
1 nagy vöröshagyma,
2 ek. zsír,
1 kk. pirospaprika,
0,5 dl víz,
2 ek. pritamin,
1 dl tejföl,
fél kk. só,
6 tojás,
50 dkg zöldbabkonzerv,
petrezselyem

Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megfonnyasztva, meghintjük a pirospaprikával, felöntjük a vízzel. Addig forraljuk, míg a hagyma szétfõ. 2 ek. Pritamint elkeverve 1 dl tejföllel, a sóval, a pörköltléhez adjuk. A tojásokat keményre fõzve, megtisztítjuk, felkarikázva a mártásba tesszük, de nem keverjük, csak a lábast rázogatjuk. A zöldbabkonzervet felforrósítva, leszûrjük. A babot a tojásgulyáshoz adjuk. A lábast rázogatva együtt átforrósítjuk. Kis tejföllel, vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: