2007. december 15., szombat

Túrós palacsinta [palacsinta]

Túrós palacsinta

Hozzávalók:
0,5 l tej,2 tojás,késhegynyi só,1 dkg porcukor,22 dkg sima liszt,olaj a sütéshez.Túrótöltelék:50 dkg túró,porcukor,3 tojássárgája,1 dl tejszín,5 dkg darált dió,5 dkg mazsola

Elkészítése:
Egy kevés tejben elkeverjük a tojást, sót, porcukrot meg a lisztet, és a tésztát jól összekeverjük, mejd a többi tejet belehabarjuk. Kicsit pihentetjük, azután felhevített, kiolajozott sütõben palacsintákat sütünk. A megsült palacsintákat megtöltjük túrótöltelékkel, összesodorjuk, megszórjuk porcukorral, és melegen tálaljuk.

Túrótöltelék: A túrót szitán áttörjük, megcukrozzuk, azután a tojássárgájával, tejszínnel, darált dióval és mazsolával összetörjük.

Szilvás palacsinta [palacsinta]

Szilvás palacsinta

Hozzávalók:
24 dkg liszt2 tojás1,6 dl tej1,6 dl víz30 dkg szilvasómandulasziromfahéjas porcukorolaj

Elkészítése:
A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. Kevés fahéjas porcukorral megpároljuk. A mandulaszirmot aranybarnára pirítjuk. A szokásos módon palacsintatésztát készítünk és sütjük. A palacsintákat tányérokon elosztjuk, rárakjuk a szilvát, porcukorral és a pirított mandulaszirommal megszórjuk.

Rántott palacsinta [palacsinta]

Rántott palacsinta

Hozzávalók:
palacsintatészta:gombahagymaparadicsom sûrítménybazsalikomcukor
A rántáshoz:liszttojásprézli

Elkészítése:
A palacsintatésztát elkészítjük, de oda kell figyelni, hogy ez nem édesség, hanem egy alap a déli ebédhez, ezért sósnak kell lennie nem édesnek! A gombát a hagymával megfõzzük, majd egy milánói alaphoz hasonló szószt csinálunk belõle. Arra kell törekedni, hogy a szósz édes legyen és sûrûbb, mint a milánói szósz.A palacsintát megtöltjük ezzel a szósszal, a palacsinta szárnyát egy kis tojássárgájával bekenjük, hogy összetapadjon. Utána bepanírozzuk és mint a rántott húst kirántjuk. Ne bõ olajban süssük, mert egészségtelen és megszívja magát olajjal és elázik. Ajánlom a teflon edényt.

Palacsintatészta [palacsinta]

Palacsintatészta

Hozzávalók:
1 tojás25 dkg liszt1 csipet só3 dl tej1 ek olajszódavíz

Elkészítése:
A tojást tálba ütjük, kevés vízzel és a sóval összekeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, és apránként hozzáöntjük a tejet.Hozzáadjuk az olajat.Szódavízzel addig higítjuk, míg jól merheto, folyékony tésztát kapunk.A palacsintasütot felforrósítjuk, ha szükséges kevés olajjal kikenjük, 1 kis merokanál tésztát egyenletesen eloszlatunk a sütoben, és mindkét oldalát megsütjük.

Palacsinta zöldséggel töltve [palacsinta]

Palacsinta zöldséggel töltve

Hozzávalók:
Palacsinta tésztája:250 g liszt1/2 l tej3 egész tojás1/2 dl olaj0,5 ásványvízvegetafrissen vágott petrezselyem
A töltelékhezLehet mirelitte zöldség, de frissbol a legfinomabb. Ahhoz2 db sárgarépa1 dbgyökér10 dkg zöldborsókelbimbó2 gerezd fokhagyma1 fej vöröshagyma10 dkg sajt20 dkg vaj
Besamelmártás1 tojás1 pohár tejföl1 kéhegynyi szerencsdiófehérbors

Elkészítése:
A palacsintákat kisütjük, úgy hogy a belekeverjük a vegetát és a petrezselymet. A tölteléknek szánt zöldséget vajon megpároljuk, szintén beizesítjük vegetával és petrezselyemmel, fokhagymával. Mikor kész félrerakjuk. Amikor kihült kézi mixerrel öszeaprítjuk, de nem pépessé!! A kész palacsintatésztára ráreszelünk sajtot, majd a zöldésges tölteléket és összegöngyölítjük. A két végét lehajtjuk és így helyezzük a kivajazott tepsibe. Miután beletettük az így megtöltött összes palacsintát, újból reszelt sajtot rakunk a palacsinták tetejére, majd a besamelmártást és ismételten reszelt sajtot.Köröbelül 20 percig sütjük közepes lángon.

Palacsinta finn módra [palacsinta]

Palacsinta finn módra

Hozzávalók:
2 db tojás2 dl kristálycukor5 dl liszt1 liter tej

Elkészítése:
Összekeverjük a tojást, és a cukrot. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet, jól elkeverjük. Sütopapírral bélelt lapos tepsibe öntjük az egész keveréket és elomelegített sütoben 225 fokon kb 45 percig sütjük. Kb. 20 perc után a tészta felpúposodik, de nem kell megijedni, nem fog kifutni a tepsibol. Akkor sült meg, ha szép aranybarna a teteje. Ha kivettük a sütobol, kb. negyed órát várjunk, mielott kockákra vágnánk, ugyanis ragacsos marad a tészta, s forró állapotban nem lehet felvágni. Finnországban tejszínhabbal ill. áfonyalekvárral tálalják.

Gyümölcsös rakott palcsinta [palacsinta]

Gyümölcsös rakott palcsinta

Hozzávalók:
3 db palacsinta, ez lesz a három emelet1/2 banán1/2 nem lédús alma1/2 körtekakaóporcukordarált dió

Elkészítése:
Tegyük le az elsõ palacsintát, tegyünk rá darált diót, és az almát. Azután tegyük rá a második palacsintát. Arra tegyüknk ismét darált diót és a körtét.Végül a harmadik palacsintát rátesszük, arra kerül a cukor, a maradék dió, a kakaópor és a banán.Addig süssük, amíg a banán a tetején egy icipicit barnásabb lesz. Vigyázat: ha nagyon barna a banán, akkor nem lesz jó izû!

Gundel-palacsinta [palacsinta]

Gundel-palacsinta

Hozzávalók:
A töltelékhez1,5 dl 50-60 fokos rum40 g mazsola20 g cukrozott narancshéj180 g dióbél1 dl tejszín120 g cukortörött fahéj12 db palacsinta50 g vaj (pirításhoz)
A csokoládémártáshoz2,5 dl tejvanília30 g cukor100 g csokoládé1,5 dl tejszín3 tojássárgája80-100 g cukor50 g kakaópor15 g liszt5 cl tej

Elkészítése:
Elõzõ napon áztassuk rumba a mazsolát és a hajszálvékony csíkokra vágott cukrozott narancshéjat. Másnap a töltelékhez megdaráljuk a diót, ne lisztfinomságúra, de ne is túl gorombára. A tejszínt felforraljuk; hozzátesszük a diót, cukrot, leheletnyi fahéjat, a leszûrt mazsolát és narancshéjat, és 1-2 percig (szükség esetén kevés tejet adva hozzá) fõzzük, míg kenhetõ pépet kapunk. Ha kissé lehûlt, elkeverjük benne a rum felét.Ezután ... 12 palacsintát sütünk, a töltelékeket egy-egy csíkban rárendezzük, henger alakúra felcsavarjuk, majd meleg helyen tartjuk.A mártáshoz a tejet cukorral és vaníliával felforraljuk; közben a csokoládét egy kis edényben, a sütõben felolvasztjuk; a tejszínbõl pedig kemény habot verünk.Ezután elõbb a tojássárgákat cukorral, majd a kakaóporral, kevés liszttel, hideg tejjel, habverõvel simára, habosra keverjük ki. Hozzávegyítjük a csokoládét, majd vékony sugárban, habverõvel végzett gyors keverés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a forró tejet, mérsékelt tûzön forrpontig hevítjük, de felforralni nem szabad. A tûzrõl levéve, a mártást egy ideig még kevergetjük, majd fokozatosan a tejszínhabhoz vegyítjük, végül hozzáadjuk a rum másik felét. Mártásunk ne legyen túl édes, de ízlés szerint, a csokoládé minõségétõl függõen, tehetünk bele még porcukrot.A megtöltött palacsinták mindkét oldalát egy serpenyõben, vajban ropogósra pirítjuk, és tûzálló, elõmelegített tálra téve, a forró mártást csak az utolsó pillanatban öntjük rá.

Fokhagymás babbal töltött kukoricás palacsinta hátszínnel [palacsinta]

Fokhagymás babbal töltött kukoricás palacsinta hátszínnel

Hozzávalók:
a palacsintához:4-5 evõkanál kukoricaliszt1 tojássótejvíz;a töltelékhez:200 g bab2 babérlevél1 fej hagymasó1 dl olaj3 gerezd fokhagyma1 kis csokor petrezselyem2 szem paradicsom800 g érlelt lehártyázott hátszíndurvára õrölt bors4 csõ csípõs paprika2 dl paradicsom ivólé

Elkészítése:
A kukoricalisztet és a tojást elkeverjük. csipetnyi sóval, tejjel ésvízzel palacsintatészta sûrûségû masszát keverünk, pihentetjük kb. 1 órát,majd négy palacsintát sütünk. A beáztatott babot a babérlevéllel,vöröshagymával és sóval puhára fõzzük, majd áttörjük és ízesítjük, zúzott,egy kevés olajon áthevített fokhagymával és a finomra vágottpetrezselyemmel. Ha túl sûrû lenne, egy kevés fõzõlevet adunk hozzá. A pürétbetöltjük a palacsintába, majd feltekerjük és tálalás elõtt mikrósütõbenfelmelegítjük. A paradicsomot lehéjazzuk, kimagvaljuk és vékony cikkekrevágjuk. A húst felszeleteljük. sóval és durvára õrölt borssal ízlés szerintfûszerezzük, forró olajban megsütjük. A paprikákat félbe vágjuk és húsmellett megsütjük. A húst és a paprikákat kivesszük, a helyére beledobjuk aparadicsomot, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet is. Ha szükséges, sóval éskevés petrezselyemmel ízesítjük.Forralás után tálaljuk.

Epres palacsinta [palacsinta]

Epres palacsinta

Hozzávalók:
palacsintatészta:1 rúd vanília2 ek mandulalikor (Amaretto)50 dkg friss földieper2 ek porcukor4 gömb vaníliafagylalt

Elkészítése:
A vaníliarúd belsejét kikaparjuk és a mandulalikorrel együtt hozzákeverjük a palacsintatésztához.Kisütjük a palacsintákat.A földiepreket megmossuk, megtisztítjuk. Néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit pürévé törjük és összekeverjük a porcukorral.A palacsintákat tányérra rendezzük, az epekrémmel és a vaníliafagylalttal körítjük, mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Csúsztatott palacsinta [palacsinta]

Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:
négy tojás10 dkg cukor10 dkg vaj7 dl tej24 dkg lisztporcukorreszelt citromhéj vagy darált mandulaa sütéshez olaj

Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral meg a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejjel felengedjük, végül beletesszük a tojások fehérjébol vert kemény habot is.Megforrósított olajban a palacsintáknak mindig csak az egyik felét sütjük meg (vastag palacsintákat kell sütni ebbol a habos, könnyu masszából) és tuzálló tálra egymás fölé csúsztatjuk lágy felükkel fölfelé. Ezt a lágy, krémes részt meghinthetjük vaníliás cukorral, de megszórhatjuk cukorral elkevert reszelt citromhéjjal vagy cukros darált mandulával is. A sütoben átforrósítjuk, de nem pirítjuk meg.Úgy szeleteljük, mint a tortát.

Padlizsános – halas pizza [pizza]

Padlizsános – halas pizza

20 dkg padlizsánt héjában, sütőben félig megsütünk, meghámozzuk és apróra vágjuk. A sugót a tésztára terítjük, a sóval, borssal, bazsalikommal, oreganóval ízesített padlizsánkrémet és a 10 dkg főtt, apró kockára vágott tonhalat ráterítjük. 10 dkg reszelt zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Padlizsános – gombás pizza [pizza]

Padlizsános – gombás pizza

20 dkg padlizsánt héjában, sütőben félig megsütünk, meghámozzuk és apróra vágjuk. A sugót a tésztára terítjük, a sóval, borssal, bazsalikommal, oreganóval ízesített padlizsánkrémet és a 10 dkg szeletelt gombát ráterítjük. 10 dkg reszelt zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Padlizsános – sonkás pizza

Padlizsános – sonkás pizza

20 dkg padlizsánt héjában, sütőben félig megsütünk, meghámozzuk és apróra vágjuk. A sugót a tésztára terítjük, a sóval, borssal, bazsalikommal, oreganóval ízesített padlizsánkrémet és a 10 dkg metéltre vágott sonkát ráterítjük. 10 dkg reszelt zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Brokkolis – gombás pizza [pizza]

Brokkolis – gombás pizza

10 dkg rózsáira szedett karfiolt sós, cukros vízben előfőzünk. A sugót a tésztára terítjük, a leszűrt brokkolit és 15 dkg szeletelt gombát ráterítünk. Kevés fehérborssal, szerecsendióval fűszerezzük. 10 dkg reszelt zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük

Brokkolis - sonkás pízza [pizza]

Brokkolis - sonkás pízza

10 dkg rózsáira szedett karfiolt sós, cukros vízben előfőzünk. A sugót a tésztára terítjük, a leszűrt brokkollt és 10 dkg metéltre vágott sonkát ráterítünk. Kevés fehérborssal, szerecsendióval fűszerezzük. 10 dkg reszelt zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Borjúvesés - gombás pizza [pizza]

Borjúvesés - gombás pizza

10-10 dkg vékony szeletekre vágott gombát és borjúvesét hagymás zsíron megpirítunk, fokhagymával, borssal, zsályával ízesítjük. A sugóval beterített tésztára halmozzuk. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Kelkáposztás - húsos pizza [pizza]

Kelkáposztás - húsos pizza

20 dkg kelkáposztát megtisztítunk, metéltre vágjuk és egy leveskockával feltesszük főni. Amikor megpuhult, leszűrjük. (A sugo készítésénél a kelkáposzta főzőlevét felhasználhatjuk.) A sugóhoz adjuk a 20 dkg darált marhahúst és megpároljuk. A tésztára tesszük a lecsepegtetett kelkáposztát és a sugós darált-húst. 10 dkg parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Kelkáposztás – paradicsomos pizza [pizza]

Kelkáposztás – paradicsomos pizza

30-40 dkg kelkáposztát megtisztítunk, metéltre vágjuk és egy leveskockával feltesszük főni. Amikor megpuhult, leszűrjük. (A sugo készítésénél a kelkáposzta főzőlevét felhasználhatjuk.) A sugóval beborított tésztára tesszük a lecsepegtetett kelkáposztát. Vékony szeletekre vágott paradicsommal beborítjuk, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük. 10 dkg parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Magyaros pizza [pizza]

Magyaros pizza
Az 1. sugo receptet készítjük el, de olaj helyett 5 dkg apróra vágott és pirított szalonnát használunk. A sugót a tésztára terítjük. 10 dkg karikára vágott zöldpaprikát, 5 dkg karikára vágott paradicsomot és 5 dkg karikára vágott gyulai kolbászt teszünk rá. 10 dkg reszelt zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Kelkáposztás - sonkás pizza [pizza]

Kelkáposztás - sonkás pizza

30-40 dkg kelkáposztát megtisztítunk, metéltre vágjuk és egy leveskockával feltesszük főni. Amikor megpuhult, leszűrjük. (A sugo készítésénél a kelkáposzta főzőlevét felhasználhatjuk.) A sugóval beborított tésztára tesszük a lecsepegtetett kelkáposztát. 10 dkg metéltre vágott sonkát teszünk rá, sóval, borssal, oreganóval ízesítjük. 10 dkg parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Monacoi pizza [pizza]

Monacoi pizza

A sugót a tésztára terítjük, 10 dkg füstölt, főtt, metéltre vágott marhanyelvet, 5 dkg szeletelt gombát, 5 dkg apróra vágott gyöngyhagymát, 5 dkg karikára vágott paradicsomot teszünk rá. Kakukkfűvel, oreganóval ízesítjük. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Kelkáposztás - gombás pizza

30-40 dkg kelkáposztát megtisztítunk, metéltre vágjuk és egy leveskockával feltesszük főni. Amikor megpuhult, leszűrjük. (A sugo készítésénél a kelkáposzta főzőlevét felhasználhatjuk.) A sugóval beborított tésztára tesszük a lecsepegtetett kelkáposztát. 10 dkg vékony szeletekre vágott gombát teszünk rá, sóval, borssal, oreganóval ízesítjük. 10 dkg parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Szárd pizza [pizza]

Szárd pizza
A sugót a tésztára terítjük. 1 doboz lecsepegtetett szardíniát, 10 dkg héjában főtt, káposztareszelőn lereszelt burgonyát, 5 dkg csíkokra vágott húsos szalonnát és paradicsom-karikákat teszünk rá. Borssal, oreganóval ízesítjük. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Velencei pizza [pizza]

Velencei pizza

Apróra vágott polipot, zöldbabot, fokhagymát, cikkekre vágott paradicsomot olívaolajon könnyű vörösborral megpárolunk. Sóval, rozmaringgal, oreganóval ízesítjük. A sugót a tésztára terítjük, majd a ragut is rátesszük. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Paradicsomos – kakukkfüves pizza [pizza]

Paradicsomos – kakukkfüves pizza

A sugót a tésztára terítjük. 30 dkg vékony szeletekre vágott paradicsommal beborítjuk, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. 10 dkg parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Paradicsomos – kakukkfüves pizza [pizza]

Paradicsomos – kakukkfüves pizza

A sugót a tésztára terítjük. 30 dkg vékony szeletekre vágott paradicsommal beborítjuk, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. 10 dkg parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Pármai pizza [pizza]

Pármai pizza

10 dkg előző este beáztatott fehérbabot füstölt lében megfőzünk. A sugót a tésztára terítjük. A babot, 10 dkg metéltre vágott pármai sonkát, 5 dkg szeletelt gombát és 5 dkg karikára vágott paradicsomot teszünk rá. Oreganóval ízesítjük, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Paradicsomos – bazsalikomos pizza [pizza]

Paradicsomos – bazsalikomos pizza

A sugót a tésztára terítjük. 30 dkg vékony szeletekre vágott paradicsommal beborítjuk, borssal és bazsalikommal ízesítjük. 10 dkg parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Firenzei pizza [pizza]

Firenzei pizza

A sugót a tésztára terítjük. 5 dkg metéltre vágott sonkát, 5 dkg szeletelt gombát, 5 dkg leforrázott, metéltre vágott parajt és 10 dkg szeletelt, főtt sertésagyvelőt teszünk rá. Sóval, borssal, bazsalikommal, zsályával ízesítjük. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Paradicsomos - erdei gombás pizza [pizza]

Paradicsomos - erdei gombás pizza

A sugót a tésztára terítjük. 20 dkg vékony szeletekre vágott erdei gombát kevés olajban, sóval, borssal, oreganóval ízesítve megpárolunk, majd a tésztára tesszük, vékony szeletekre vágott paradicsommal beborítjuk. 10 dkg parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Frankfurti pizza [pizza]

Frankfurti pizza

15 dkg füstölt csülköt megfőzünk, lehűtjük, a bőr és a zsiradék nélkül metéltre vágjuk. 10 dkg kelkáposztát vékony csíkokra vágunk és a füstölt lében megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük. A sugót a tésztára terítjük, rátesszük a kelkáposztát, a füstölt csülköt, 5 dkg karikára vágott virslit, 5 dkg karikára vágott paradicsomot. Oreganóval, borssal ízesítjük. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Paradicsomos – angolszalonnás pizza [pizza]

Paradicsomos – angolszalonnás pizza

A sugót a tésztára terítjük. 20 dkg főtt, metéltre vágott angolszalonnát teszünk rá, vékony szeletekre vágott paradicsommal beborítjuk, borssal és szurokfűvel ízesítjük. 10 dkg parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Japán pizza [pizza]

Japán pizza

Először 5 dkg metéltre vágott vegyes zöldséget, majd 15 dkg vékony csíkokra vágott tonhalat egy kevés felforrósított olívaolajban hirtelen megpirítunk. Sóval, reszelt gyömbérrel és szójaszósszal ízesítjük. 10 dkg mozzarella sajttal beborítjuk és sütőben megsütjük.

Paradicsomos – mortadellás pizza [pizza]

Paradicsomos – mortadellás pizza

A sugót a tésztára terítjük. 20 dkg metéltre vágott mortadellát teszünk rá, vékony szeletekre vágott paradicsommal beborítjuk, borssal és bazsalikommal ízesítjük. 10 dkg parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Mexikói pizza [pizza]

Mexikói pizza
10 dkg darált marhahúst fokhagymával egy kevés olajban jól megpirítunk, a sugo felét hozzáadva megpároljuk. A sugo másik felében megpárolunk 10 dkg előre beáztatott tarkababot. Ha mindkettő elkészült, összeforraljuk. A kész ragut a tésztára terítjük és 5 dkg főtt csemegekukoricát szórunk rá. 10 dkg parmezán sajttal betakarjuk és sütőben megsütjük.

Paradicsomos - hagymás pizza [pizza]

Paradicsomos - hagymás pizza

A sugót a tésztára terítjük. 20 dkg vékony karikára vágott vöröshagymát egy kevés olajban üvegesre párolunk, sóval, kevés őrölt feketeborssal és — lehetőleg friss — bazsalikommal ízesítjük. A hagymát a tésztára terítjük és vékonyra vágott szeletelt paradicsom-karikákkal betakarjuk. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.

Milánói pizza [pizza]

Milánói pizza

Egy kis fej hagymát finomra vágunk, egy kevés olajban megfonnyasztjuk, 15 dkg metéltre vágott sonkát és 20 dkg metéltre vágott vargánya gombát adunk hozzá. Lepirítjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Ledarált friss paradicsomot adunk hozzá és jól kiforraljuk. A ragut a tésztára terítjük, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Paradicsomos – olajbogyós pizza [pizza]

Paradicsomos – olajbogyós pizza

A sugót a tésztára terítjük. 5 dkg vékony szeletekre vágott olajbogyót teszünk rá, vékony szeletekre vágott paradicsommal beborítjuk, rozmaringgal ízesítjük. 10 dkg zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Paradicsomos - parajos pizza [pizza]

Paradicsomos - parajos pizza

A sugót a tésztára terítjük. 40 dkg leforrázott, fokhagymás vajon átforgatott. metéltre vágott leveles parajt teszünk rá, vékony szeletekre vágott paradicsommal beborítjuk, borssal és oreganóval ízesítjük. 10 dkg mozzarella sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Paradicsomos - sonkás -gombás pizza [pizza]

Paradicsomos - sonkás -gombás pizza

A sugót a tésztára terítjük. 10 dkg metéltre vágott sonkát és 10 dkg vékony szeletekre vágott nyers gombát teszünk rá, vékony szeletekre vágott paradicsommal beborítjuk, borssal és bazsalikommal ízesítjük. 10 dkg zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Carbonari pizza [pizza]

Carbonari pizza
5 dkg vékony csíkokra vágott húsos szalonnát kisütünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, zöldbabot és a cikkekre vágott gombát. Az egészet jól megpároljuk, a rugóval felöntve kiforraljuk. A kész ragut a tésztára terítjük és vékony karikákra vágott paradicsommal betakarjuk. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Paradicsomos - sonkás pizza [pizza]

Paradicsomos - sonkás pizza

A sugót a tésztára terítjük. 20 dkg metéltre vágott sonkát teszünk rá, vékony szeletekre vágott paradicsommal beborítjuk, rozmarínggal ízesítjük. 10 dkg zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Paradicsomos - zöldbabos pizza [pizza]

Paradicsomos - zöldbabos pizza

A sugót a tésztára terítjük. 15 dkg előfőzött ceruzababot kevés fokhagymás vajban átforgatunk, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük és a tésztára tesszük. Vékonyra szeletelt paradicsom-karikákkal és 10 dkg reszelt parmezán sajttal betakarjuk. Sütőben megsütjük.

Parasztos pizza [pizza]

Parasztos pizza

15 dkg vékony karikára vágott hagymát és 2 gerezd zúzott fokhagymát kevés olívaolajon üvegesre pírítunk, hozzáadjuk a metéltre vágott füstölt húsos kolozsvári szalonnát és a vékony cikkekre vágott paradicsomot. Sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük és a tésztára halmozzuk. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Levantei pizza [pizza]

Levantei pizza

A sugót a tésztára terítjük, ráteszünk 10 dkg főtt, kis kockákra vágott tonhalat, 1 doboz kagylót (lé nélkül) és vékony karikára vágott paradicsommal betakarjuk. Sóval, borssal, kakukkfűvel és citromlével ízesítjük. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Paradicsomos -gombás pizza [pizza]

Paradicsomos -gombás pizza

A sugót a tésztára terítjük. 20 dkg nyers gombát vékony szeletekre vágunk és a tésztára tesszük. Az egészet vékony szeletekre vágott paradicsommal betakarjuk, bazsalikommal ízesítjük. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Neptun pizza [pizza]

Neptun pizza

A sugót a tésztára terítjük, 1 doboz konzerv kagylót (lé nélkül), 5 dkg rákhúst, 10 dkg nyers, szeletelt gombát, 5 dkg főtt, karikára vágott tintahalat teszünk rá. 1 dkg apróra vágott kapribogyóval megszórjuk. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Ananászos - kagylós pizza [pizza]

Ananászos - kagylós pizza

A sugót kiforraljuk a kagyló levével, majd a tésztára terítjük. 1 doboz kagylót és 15 dkg ananászt a tésztára teszünk. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Halász pizza [pizza]

Halász pizza

A sugót a tésztára terítjük, ráteszünk 10 dkg főtt, kis kockákra vágott tonhalat, 5 dkg főtt, karikára vágott tintahalat, 5 dkg apróra vágott főtt polipot. Sóval, borssal, rozmaringgal és citromlével ízesítjük. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Ananászos - sonkás pizza [pizza]

Ananászos - sonkás pizza

A sugo felét a tésztára terítjük. 10 dkg kockára vágott - esetleg karika ananászt - és 10 dkg metéltre vágott sonkát teszünk rá. 10 dkg mozzarella sajttal betakarjuk és sütőben megsütjük.

Tengerész pizza [pizza]

Tengerész pizza
20 dkg főtt tonhalat apró kockákra vágunk és az olvasztott vajjal meglocsolt tésztára tesszük. Vékony karikára vágott paradicsommal betakarjuk, sóval, borssal, rozmaringgal és 2 dkg apróra vágott olajbogyóval ízesítjük. 10 dkg mozzarella sajttal betakarjuk és sütőben megsütjük.

Bolognai pizza [pizza]

Bolognai pizza

Kevés szalonnát kis kockákra vágunk, megpirítjuk. Egy kis fej finomra vágott hagymát adunk hozzá, megpároljuk, rádobjuk a paradicsompürét és a fokhagymát, jól lepirítjuk. 25 dkg darált marhahúst adunk hozzá és megpároljuk, amikor félig elkészült, apró kockára vágott vegyes zöldséget adunk hozzá. Sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük és készre pároljuk. Amikor kész, a tésztára terítjük. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Zöldséges pizza [pizza]

Zöldséges pizza

A sugót a tésztára terítjük. 5 dkg főtt ceruzababot, 5 dkg főtt morzsolt kukoricát, 5 dkg rózsáira szedett főtt karfiolt, 5 dkg nyers, szeletelt gombát teszünk rá. 10 dkg zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.A zöldségeket kétféle módon tehetjük a tésztára:A. a zöldféléket sávonként egymás mellé tesszük,B. vegyesen rakjuk, az egyes zöldféléket nem különítjük el.

Sonkás - sajtos pizza

Sonkás - sajtos pizza

A sugót a tésztára terítjük. 10 dkg metéltre vágott gépsonkát és 15 dkg nyers, szeletelt gombát teszünk rá. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Tenger gyümölcsei pizza [pizza]

Tenger gyümölcsei pizza
Az olvasztott vajjal meglocsolt tésztára 10 dkg leszűrt konzerv kagylót, 10 dkg vajban sóval, gyömbérrel megpárolt rákot, 5 dkg főtt, apróra vágott polipot teszünk, kevés citromlével meglocsoljuk, citromfűvel és zsályával ízesítjük. 10 dkg parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Német pizza [pizza]

Német pizza

10 dkg kelkáposztát megtisztítunk, metéltre vágunk, 15 dkg füstölt tarjával és egy leveskockával feltesszük főni. Amikor megpuhult, leszűrjük. (A sugo készítésénél a főzőlevet felhasználhatjuk.) A sugóval beborított tésztára tesszük a lecsepegtetett kelkáposztát. 10 dkg vékony szeletekre vágott gombát és metéltre vágott tarját teszünk rá, sóval, borssal, oreganóval ízesítjük. Vékony karikákra vágott paradicsommal betakarjuk. 10 dkg parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.