2007. december 15., szombat

Fokhagymás babbal töltött kukoricás palacsinta hátszínnel [palacsinta]

Fokhagymás babbal töltött kukoricás palacsinta hátszínnel

Hozzávalók:
a palacsintához:4-5 evõkanál kukoricaliszt1 tojássótejvíz;a töltelékhez:200 g bab2 babérlevél1 fej hagymasó1 dl olaj3 gerezd fokhagyma1 kis csokor petrezselyem2 szem paradicsom800 g érlelt lehártyázott hátszíndurvára õrölt bors4 csõ csípõs paprika2 dl paradicsom ivólé

Elkészítése:
A kukoricalisztet és a tojást elkeverjük. csipetnyi sóval, tejjel ésvízzel palacsintatészta sûrûségû masszát keverünk, pihentetjük kb. 1 órát,majd négy palacsintát sütünk. A beáztatott babot a babérlevéllel,vöröshagymával és sóval puhára fõzzük, majd áttörjük és ízesítjük, zúzott,egy kevés olajon áthevített fokhagymával és a finomra vágottpetrezselyemmel. Ha túl sûrû lenne, egy kevés fõzõlevet adunk hozzá. A pürétbetöltjük a palacsintába, majd feltekerjük és tálalás elõtt mikrósütõbenfelmelegítjük. A paradicsomot lehéjazzuk, kimagvaljuk és vékony cikkekrevágjuk. A húst felszeleteljük. sóval és durvára õrölt borssal ízlés szerintfûszerezzük, forró olajban megsütjük. A paprikákat félbe vágjuk és húsmellett megsütjük. A húst és a paprikákat kivesszük, a helyére beledobjuk aparadicsomot, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet is. Ha szükséges, sóval éskevés petrezselyemmel ízesítjük.Forralás után tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: