2007. december 15., szombat

Rántott palacsinta [palacsinta]

Rántott palacsinta

Hozzávalók:
palacsintatészta:gombahagymaparadicsom sûrítménybazsalikomcukor
A rántáshoz:liszttojásprézli

Elkészítése:
A palacsintatésztát elkészítjük, de oda kell figyelni, hogy ez nem édesség, hanem egy alap a déli ebédhez, ezért sósnak kell lennie nem édesnek! A gombát a hagymával megfõzzük, majd egy milánói alaphoz hasonló szószt csinálunk belõle. Arra kell törekedni, hogy a szósz édes legyen és sûrûbb, mint a milánói szósz.A palacsintát megtöltjük ezzel a szósszal, a palacsinta szárnyát egy kis tojássárgájával bekenjük, hogy összetapadjon. Utána bepanírozzuk és mint a rántott húst kirántjuk. Ne bõ olajban süssük, mert egészségtelen és megszívja magát olajjal és elázik. Ajánlom a teflon edényt.

Nincsenek megjegyzések: