2007. december 15., szombat

Palacsinta zöldséggel töltve [palacsinta]

Palacsinta zöldséggel töltve

Hozzávalók:
Palacsinta tésztája:250 g liszt1/2 l tej3 egész tojás1/2 dl olaj0,5 ásványvízvegetafrissen vágott petrezselyem
A töltelékhezLehet mirelitte zöldség, de frissbol a legfinomabb. Ahhoz2 db sárgarépa1 dbgyökér10 dkg zöldborsókelbimbó2 gerezd fokhagyma1 fej vöröshagyma10 dkg sajt20 dkg vaj
Besamelmártás1 tojás1 pohár tejföl1 kéhegynyi szerencsdiófehérbors

Elkészítése:
A palacsintákat kisütjük, úgy hogy a belekeverjük a vegetát és a petrezselymet. A tölteléknek szánt zöldséget vajon megpároljuk, szintén beizesítjük vegetával és petrezselyemmel, fokhagymával. Mikor kész félrerakjuk. Amikor kihült kézi mixerrel öszeaprítjuk, de nem pépessé!! A kész palacsintatésztára ráreszelünk sajtot, majd a zöldésges tölteléket és összegöngyölítjük. A két végét lehajtjuk és így helyezzük a kivajazott tepsibe. Miután beletettük az így megtöltött összes palacsintát, újból reszelt sajtot rakunk a palacsinták tetejére, majd a besamelmártást és ismételten reszelt sajtot.Köröbelül 20 percig sütjük közepes lángon.

Nincsenek megjegyzések: