2007. december 15., szombat

Csúsztatott palacsinta [palacsinta]

Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:
négy tojás10 dkg cukor10 dkg vaj7 dl tej24 dkg lisztporcukorreszelt citromhéj vagy darált mandulaa sütéshez olaj

Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral meg a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejjel felengedjük, végül beletesszük a tojások fehérjébol vert kemény habot is.Megforrósított olajban a palacsintáknak mindig csak az egyik felét sütjük meg (vastag palacsintákat kell sütni ebbol a habos, könnyu masszából) és tuzálló tálra egymás fölé csúsztatjuk lágy felükkel fölfelé. Ezt a lágy, krémes részt meghinthetjük vaníliás cukorral, de megszórhatjuk cukorral elkevert reszelt citromhéjjal vagy cukros darált mandulával is. A sütoben átforrósítjuk, de nem pirítjuk meg.Úgy szeleteljük, mint a tortát.

Nincsenek megjegyzések: