2007. november 21., szerda

Kolbászgulyás [leves]

Kolbászgulyás
Hozzávalók:
2 pár kolbász,
1 nagy fej hagyma,
10 dkg füstölt húsos szalonna,
25 dkg csiperkegomba,
1 dl tejföl,
1 evõkanál liszt,
1 evõkanál paradicsompüré,
8 dl húsleves,
bors

Elkészítése:
A szalonnát kockákra vágjuk, zsírját lábosban kisütjük. A zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és megpároljuk. Borssal ízesítjük. Felöntjük, a húslevessel, felforraljuk és befõzzük a lehéjazott karikára vágott debrecenit is. A tejfölben kikeverjük a lisztet és a paradicsompürét, majd a levesbe keverjük. Összeforraljuk, csészékben tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: