Hozzávalók
(2 személy részére)
Fél dl ola1 fej hagym60dk friss paradicsom1 liter zöldséglevessó, őrölt bors2 szál friss bazsalikomkevés cukora levesbetéthez2 zsemlefél dl olaj.
Leírás
Forró olajon megfuttatjuk a finomra aprított hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vagdalt paradicsomot. Utánna lazán összekeverjük, és felöntjük a zöldséglevessel. Ha felforrt, lassú tűzön 10 percig főzzük, majd sóval borssal, aprított bazsalikomlevéllel és kevés cukorral ízesítjük. A levesbetéthez a szikkadtabb zsemléket kisebb kockákra vágjuk, majd a forró olajon aranybarnára pirítjuk. A megfőtt paradicsomlevest forrón tányérokba merjük, és fogyasztás előtt megszórjuk a pirított zsemlekockákkal. Friss bazsalikomlevéllel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése