2007. november 21., szerda

Brokkolikrémleves [leves]

Brokkolikrémleves
Hozzávalók
(2 személy részére)
50 dkg brokkoli1 gerezd fokhagyma1/2 erőleveskocka2 szelet toastkenyér1 evőkanál vajsó, őrölt fehér bors ízlés szerint

Leírás
A brokkolit tisztítsuk meg, és szedjük rózsáira, a vastagabb szárakat szeleteljük fel. A leveskockát 3/4 liter vízben főzzük fel, tegyük bele a brokkolit, és fedő alatt közepes lángon, kb. 10 percig főzzük. 5 perc főzés után néhány brokkolirózsát szűrőkanállal emeljünk ki, és tegyük félre. A toastkenyér szeleteket vágjuk kockára, a fokhagymagerezdet tisztítsuk meg és zúzzuk össze. Serpenyőbe fórrósítsuk fel a vajat, majd a fokhagymát és a kenyérkockákat pirítsuk meg rajta. A levest turmixoljuk össze a főtt brokkolival, sóval, fehér borssal ízesítsük, végül tegyük bele a félretett egész brokkolikat, és melegítsük fel. Az elkészült levest tegyük csészékbe, és a pirított fokhagymás kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: