Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár,
3 fej vöröshagyma,
40 dkg burgonya,
1 csapott evõkanál fûszerpaprika,
1 kávéskanál köménymag,
1 paradicsom,
8 dkg zsiradék,
2 gerezd fokhagyma,
1/3 üveg csemege paprika krém (vagy 1 kis tubus),
2 db zöldpaprika,
csipetke.
Elkészítése:
A húst kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, és alaposan megmossuk. Az elõhevített zsiradékban aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a tûzrõl levéve meghintjük paprikával. Jól elkeverjük, hozzáadjuk a húst, kevés vízzel felengedjük és visszatesszük a tûzre. Piros Arannyal, zúzott fokhagymával és õrölt köménnyel ízesítjük. Amikor a hús már majdnem puhára párolódott, hozzáadjuk a szintén 1 cm-es darabokra vágott burgonyát, zöldpaprikát, paradicsomot. Csontlével felengedjük, és készre fõzzük. Külön fõzött csipetkével tálaljuk.
Elkészítése:
A húst kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, és alaposan megmossuk. Az elõhevített zsiradékban aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a tûzrõl levéve meghintjük paprikával. Jól elkeverjük, hozzáadjuk a húst, kevés vízzel felengedjük és visszatesszük a tûzre. Piros Arannyal, zúzott fokhagymával és õrölt köménnyel ízesítjük. Amikor a hús már majdnem puhára párolódott, hozzáadjuk a szintén 1 cm-es darabokra vágott burgonyát, zöldpaprikát, paradicsomot. Csontlével felengedjük, és készre fõzzük. Külön fõzött csipetkével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése